Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i puszyste placuszki pomidorowo - ziemniaczane ze świeżą natką pietruszki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5411
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5411
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 920
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11860
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Składniki
Ziemniaki oraz cebule kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miksera wraz z ząbkiem czosnku, jajkiem i koncentratem pomidorowym. Miksujemy przez około 20 sekund do odpowiedniego rozdrobnienia i napowietrzenia masy.
Do powstałej masy dodajemy mąkę ziemniaczaną i pełnoziarnistą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na delikatnie złoty kolor.
Po usmażeniu placuszki dobrze odciskamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z jogurtem naturalnym lub delikatną śmietaną. Życzę smacznego! :)