Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i puszyste placuszki pomidorowo - ziemniaczane ze świeżą natką pietruszki.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7163
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1178
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7163
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1178
Składniki
Ziemniaki oraz cebule kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miksera wraz z ząbkiem czosnku, jajkiem i koncentratem pomidorowym. Miksujemy przez około 20 sekund do odpowiedniego rozdrobnienia i napowietrzenia masy.
Do powstałej masy dodajemy mąkę ziemniaczaną i pełnoziarnistą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na delikatnie złoty kolor.
Po usmażeniu placuszki dobrze odciskamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z jogurtem naturalnym lub delikatną śmietaną. Życzę smacznego! :)