Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i puszyste placuszki pomidorowo - ziemniaczane ze świeżą natką pietruszki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112839
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 127
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 386
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 678
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112839
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 127
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 386
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 678
Składniki
Ziemniaki oraz cebule kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miksera wraz z ząbkiem czosnku, jajkiem i koncentratem pomidorowym. Miksujemy przez około 20 sekund do odpowiedniego rozdrobnienia i napowietrzenia masy.
Do powstałej masy dodajemy mąkę ziemniaczaną i pełnoziarnistą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na delikatnie złoty kolor.
Po usmażeniu placuszki dobrze odciskamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z jogurtem naturalnym lub delikatną śmietaną. Życzę smacznego! :)