Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4792
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10664
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4792
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1344
Składniki
Lubię filety w panierce, ale potem jest sporo zmywania, pracy i sprzątania blatu a niekiedy i podłogi :P Filety rozmroziłam, 1 filet wystarczy na jedną osobę. Filety podzieliłam na kawałki. Szklankę mąki wymieszałam z jajem wodą-w takiej ilości aby ciasto wyszło jak na gęste naleśniki. Dodałam 2 łyżki kurkumy, łyżkę majeranku, łyżeczkę soli i pieprz do smaku. Rybę maczałam w cieście i kładłam na nagrzana patelnię z olejem. Smażyłam do zrumienienia. U mnie tradycyjnie z ziemniakami i buraczkami. Smacznego :)
Nie dodałam zdjęcia ciasta :)