Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki są lekkie i puszyste,mają delikatny smak i aromat.Idealne na obiad czy kolację.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 200
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 200
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Mleko lub kefir dokładnie wymieszać z przesianą mąką i jajkami,ucierać drewnianą łyżką lub mikserem na gładką,puszystą masę.
Połączyć z proszkiem do pieczenia,starannie wymieszać odstawić na 15 minut.Czereśnie opłukać,oberwać ogonki,wydrylować,wrzucić do ciasta.
Delikatnie wymieszać,kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz,zrumienić z obu stron.Usmażone placki zdjąć z patelni,położyć na ręczniku papierowym,aby ściekł nadmiar tłuszczu,ciepłe posypać cukrem pudrem,od razu podawać.