Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki są lekkie i puszyste,mają delikatny smak i aromat.Idealne na obiad czy kolację.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Mleko lub kefir dokładnie wymieszać z przesianą mąką i jajkami,ucierać drewnianą łyżką lub mikserem na gładką,puszystą masę.
Połączyć z proszkiem do pieczenia,starannie wymieszać odstawić na 15 minut.Czereśnie opłukać,oberwać ogonki,wydrylować,wrzucić do ciasta.
Delikatnie wymieszać,kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz,zrumienić z obu stron.Usmażone placki zdjąć z patelni,położyć na ręczniku papierowym,aby ściekł nadmiar tłuszczu,ciepłe posypać cukrem pudrem,od razu podawać.