Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki z gotowanej kalarepki. Usmażone na rumiano. Będą smacznym dodatkiem do drugiego dania. Zróbcie koniecznie.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 91
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 174
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 449
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 91
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 174
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 449
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Składniki
Kalarepki obieramy i myjemy. Dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kalarepkę studzimy i kroimy w plastry.
Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki.
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy, a ja smacznego życzę. Moje rady: Z przepisu wychodzi 2-3 porcje.