Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki z gotowanej kalarepki. Usmażone na rumiano. Będą smacznym dodatkiem do drugiego dania. Zróbcie koniecznie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8516
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6981
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327406
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8516
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6981
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327406
Składniki
Kalarepki obieramy i myjemy. Dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kalarepkę studzimy i kroimy w plastry.
Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki.
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy, a ja smacznego życzę. Moje rady: Z przepisu wychodzi 2-3 porcje.