Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1472
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1472
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Składniki
Żółtka oddzielic od białek, dodac do nich sól, pieprz i ucierac z mąką, dodając co chwilę po łyżce jogurtu. Białka ubic na sztywną pianę, bardzo delikatnie wymieszac z ciastem. Do masy dodac groszek , kukurydzę, posiekany koper i pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszac. Placuszki smazyc na oleju na średnim ogniu.
Ja zawsze te placuszki odsączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe nalezy posypac startym żółtym serem (choc niekoniecznie :) Z proporcji podanych powyżej wychodzi mi zazwyczaj ok. 12 placuszków.
Przepis znalazłam dawno temu w jakiejś gazecie, ale znacznie go zmieniłam. Smacznego.