Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie mięsno-warzywne z dodatkiem sosu czosnkowego , które może być podane na obiad jak i samodzielne danie. POLECAM!
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 456
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 2802
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 779
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 456
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 2802
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 779
Składniki
Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę
Pieczarki obrać i pokroić w paski.
Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
Por i seler naciowy pokroić w cienkie plasterki
Wszystkie składniki dobrze wymieszać, doprawić solą, pieprzem papryką słodką. Soli dodajemy nieco więcej, ponieważ pieczarki nie były wcześniej niczym doprawiane i "zabiorą dla siebie" sporo soli.
Jajka roztrzepujemy i dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i suchy czosnek. Dokładnie wyrabiamy ciasto o dość gęstej konsystencji. Wlewamy do mięsnej masy , mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok.30 minut.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i łyżką nakładamy niewielkie placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Podajemy do ziemniaczków lub ryżu i z sosem czosnkowym, na który podam przepis. Życzę SMACZNEGO!