Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, puszyste i delikatne placuszki z młodych ziemniaków z dodatkiem świeżego koperku. Placki idealnie komponują się z jogurtem naturalnym lub szklanką orzeźwiającej maślanki :)
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2312
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 678
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8740
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2312
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 678
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8740
Składniki
Obrane ziemniaczki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy. Powstałą masę odstawiamy na 3 minuty, a następnie odlewamy nadmiar wody.
W rozdrabniaczu mielimy także cebulę oraz czosnek i wraz z masą ziemniaczaną przekładamy do miski, do której dodajemy także jajko, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Koperek drobno siekamy i dodajemy go do powstałej masy.
Porcje masy wykładamy na patelnię z dobrze rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron na złocisty kolor.
Po usmażeniu placki odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i podajemy z jogurtem naturalnym, śmietaną lub szklanką maślanki :)
Życzę smacznego! :)