Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i zdrowo. Placuszki są rewelacyjne, obowiązkowo trzeba je podać z sosem czosnkowym, bo bez niego to już nie będzie to samo :)
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2608
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20101
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 704
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7128
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2608
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20101
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 704
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7128
Składniki
Szpinak umyć, osuszyć, wrzucić na gorącą oliwę i smażyć mieszając. Gdy zmniejszy swoją objętość, odcedzić z tłuszczu, posiekać nożem. Ziarna kuminu uprażyć na suchej patelni, aby puściły aromat i rozdrobnić w moździerzu. W blenderze zmiksować odsączoną cieciorkę, dodać papryki, doprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać rozdrobniony szpinak. Masę zagęścić mąką. Następnie około godziny chłodzić w lodówce. Z masy uformować małe placuszki, obtoczyć w mące. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć placuszki na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik, aby ociekły z tłuszczu. Podawać na ciepło z sosem czosnkowym.