Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i zdrowo. Placuszki są rewelacyjne, obowiązkowo trzeba je podać z sosem czosnkowym, bo bez niego to już nie będzie to samo :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 655
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17375
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3238
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 208
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 655
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17375
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3238
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 208
Składniki
Szpinak umyć, osuszyć, wrzucić na gorącą oliwę i smażyć mieszając. Gdy zmniejszy swoją objętość, odcedzić z tłuszczu, posiekać nożem. Ziarna kuminu uprażyć na suchej patelni, aby puściły aromat i rozdrobnić w moździerzu. W blenderze zmiksować odsączoną cieciorkę, dodać papryki, doprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać rozdrobniony szpinak. Masę zagęścić mąką. Następnie około godziny chłodzić w lodówce. Z masy uformować małe placuszki, obtoczyć w mące. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć placuszki na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik, aby ociekły z tłuszczu. Podawać na ciepło z sosem czosnkowym.