Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i zdrowo. Placuszki są rewelacyjne, obowiązkowo trzeba je podać z sosem czosnkowym, bo bez niego to już nie będzie to samo :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1908
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3636
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1908
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3636
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Składniki
Szpinak umyć, osuszyć, wrzucić na gorącą oliwę i smażyć mieszając. Gdy zmniejszy swoją objętość, odcedzić z tłuszczu, posiekać nożem. Ziarna kuminu uprażyć na suchej patelni, aby puściły aromat i rozdrobnić w moździerzu. W blenderze zmiksować odsączoną cieciorkę, dodać papryki, doprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać rozdrobniony szpinak. Masę zagęścić mąką. Następnie około godziny chłodzić w lodówce. Z masy uformować małe placuszki, obtoczyć w mące. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć placuszki na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik, aby ociekły z tłuszczu. Podawać na ciepło z sosem czosnkowym.