Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, puszyste i delikatne placuszki ziemniaczane z dodatkiem włoskiego sera ricotta i świeżego koperku. Placuszki idealnie komponują się z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną.
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 29
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 227
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 36
Roladki mięsne to danie, które łączy w sobie delikatność mięsa, wyrazisty sma...
Odsłon: 29
Nic nie cieszy bardziej niż domowe danie, które łączy w sobie prostotę przygo...
Odsłon: 227
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 36
Składniki
Zimniaki i cebulę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do rozdrabniacza wraz z ząbkiem czosnku, jajkiem i dwoma żółtkami - wszystko miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia i napowietrzenia składników.
Do powstałej masy ziemniaczanej dodajemy obie mąki, serek ricotta, posiekany koperek i wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego połączenia składników.
Porcje ciasta nakładamy na rozgrzany olej rzepakowy i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Placuszki serwujemy z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną. Życzę smacznego! :)