Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, puszyste i delikatne placuszki ziemniaczane z dodatkiem włoskiego sera ricotta i świeżego koperku. Placuszki idealnie komponują się z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3139
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3139
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Zimniaki i cebulę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do rozdrabniacza wraz z ząbkiem czosnku, jajkiem i dwoma żółtkami - wszystko miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia i napowietrzenia składników.
Do powstałej masy ziemniaczanej dodajemy obie mąki, serek ricotta, posiekany koperek i wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego połączenia składników.
Porcje ciasta nakładamy na rozgrzany olej rzepakowy i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Placuszki serwujemy z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną. Życzę smacznego! :)