Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie danie bardzo konkretne w smaku,syte i energetyczne może być daniem głównym albo doskonałą przekąską
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
ziemniaki i cebulkę obieramy i ścieramy na tarce z małymi otworkami,lekko przechylamy naczynie ze startą masą i odsączamy z wody dodajemy roztrzepane jajko,mąkę,łyżkę gęstego,greckiego jogurtu,solimy i dodajemy pieprz,mieszamy i smażymy placuszki na złoty kolor,następnie odsączamy na papierowym ręczniku
na placuszkach układamy kawałeczki makreli,dodajemy mini sałatkę z rucoli,czerwonej cebulki i pomidorków wybornie się komponuje z plackami i makrelą
całość podajemy w towarzystwie delikatnego sosu paprykowego ( 2 łyżki majonezu,2 łyżki jogurtu greckiego,szczypta papryki słodkiej i wędzonej ) sos podkręca smak placków jak i makreli Smacznego ;-)