Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślicie że nie można zjeść tanio a dobrze to jesteście w błędzie, jak są promocje na przykład w Biedronce na schab czy szynkę to można przygotować smaczny obiad w godzinę
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37290
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37290
Składniki
Przygotować schab opłukać go w zimnej wodzie i osuszyć następnie pokroić w plastry po dwa centymetry ułożyć w misce wlać mleko i dodać cebulę pokrojoną w piórka dokładnie wymasować aby mleko dostało się do mięsa, tak przygotowane wstawić na noc do lodówki. Chwilę przed przygotowaniem obiadu wyjąć mięso moczone w mleku z lodówki
Na patelnię wlać dwie łyżki oleju rozgrzać go a następnie przełożyć plastry schabu ocieknięte z mleka i smażyć na dużym ogniu z obu stron na rumiany kolor, jak już mięso mamy podsmażone przełożyć cebulę z mleka ( mleko odlać - wylać ), podsmażyć plastry schabu razem z cebulą na lekko brązowy kolor po podsmażeniu wlać szklankę ciepłej wody , wsypać suszoną włoszczyznę oraz wlać sos sojowy, dusząc na wolnym ogniu w trakcie wlać jeszcze pół szklanki wody posolić i wsypać pieprz naturalny. Tak dusić na małym ogniu do wyparowania całej dodanej wody oczywiście co jakiś czas obracając mięso aby równo się udusiło do pełnej miękkości
Mięciutkie rozpadające się plastry schabu duszone w cebuli podałam z ziemniakami oraz grzybki marynowane opieńki mojej produkcji. Jeżeli ktoś woli z sosem wtedy dodając pół szklanki wody i dusząc można przygotować sos z mąki lub jeżeli wolicie to gotowe sosy które są dostępne w sprzedaży ale decyzja należy do państwa, ja podałam przepis i opis jak ja wykonałam danie obiadowe