Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślicie że nie można zjeść tanio a dobrze to jesteście w błędzie, jak są promocje na przykład w Biedronce na schab czy szynkę to można przygotować smaczny obiad w godzinę
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 343
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1040
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1296
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 80
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 343
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1040
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1296
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 80
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 74
Składniki
Przygotować schab opłukać go w zimnej wodzie i osuszyć następnie pokroić w plastry po dwa centymetry ułożyć w misce wlać mleko i dodać cebulę pokrojoną w piórka dokładnie wymasować aby mleko dostało się do mięsa, tak przygotowane wstawić na noc do lodówki. Chwilę przed przygotowaniem obiadu wyjąć mięso moczone w mleku z lodówki
Na patelnię wlać dwie łyżki oleju rozgrzać go a następnie przełożyć plastry schabu ocieknięte z mleka i smażyć na dużym ogniu z obu stron na rumiany kolor, jak już mięso mamy podsmażone przełożyć cebulę z mleka ( mleko odlać - wylać ), podsmażyć plastry schabu razem z cebulą na lekko brązowy kolor po podsmażeniu wlać szklankę ciepłej wody , wsypać suszoną włoszczyznę oraz wlać sos sojowy, dusząc na wolnym ogniu w trakcie wlać jeszcze pół szklanki wody posolić i wsypać pieprz naturalny. Tak dusić na małym ogniu do wyparowania całej dodanej wody oczywiście co jakiś czas obracając mięso aby równo się udusiło do pełnej miękkości
Mięciutkie rozpadające się plastry schabu duszone w cebuli podałam z ziemniakami oraz grzybki marynowane opieńki mojej produkcji. Jeżeli ktoś woli z sosem wtedy dodając pół szklanki wody i dusząc można przygotować sos z mąki lub jeżeli wolicie to gotowe sosy które są dostępne w sprzedaży ale decyzja należy do państwa, ja podałam przepis i opis jak ja wykonałam danie obiadowe