Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, rozpływające się w ustach plastry schabu, zanurzone w wyrazistym sosie :) Ważne jest, aby przed obróbką termiczną dobrze rozbić każdy plaster. Musztardę dobierzcie wg swoich upodobań. Dodałam tutaj ocet winny ciemny z własnej domowej spiżarni. Zaznaczam, że jest dużo łagodniejszy niż ten zakupiony w sklepie. Dlatego dawkujcie go z umiarem. Czosnek i tymianek dopełniają tutaj głębię smaku. Ja użyłam świeżych gałązek prosto z ogródka, ale możecie zastosować również suszonego. Pamiętajcie jednak, że ma dużo mocniejszy aromat :)
glęboka patelnia, tłuczek do mięsa
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10175
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9233
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6587
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10175
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9233
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6587
Składniki
Plastry schabu rozbić cienko tłuczkiem, natrzeć przyprawami i odstawić.
Na głębokiej patelni rozgrzać odrobinę oleju, podsmażyć do zrumienienia pokrojony w cienkie plasterki czosnek i gałązki tymianku. Wyciągnąć z patelni i obsmażyć na tym samym tłuszczu, oprószony mąką schab, z obu stron na rumiano.
Zalać mlekiem wymieszanym z musztardą i miodem, dusić na wolnym ogniu do miękkości schabu. Wlać ocet winny ( u mnie ciemny ) dusić jeszcze bez przykrycia do zredukowania sosu.
Podawać z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z marchewki