Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto jeden z tych przepisów, do którego aż chce się wracać. Ewa Wachowicz pokazała nam, w jaki sposób najlepiej wykorzystać sezon na młode, zielone warzywa, przygotowując doskonałe podpłomyki z bobem i szparagami.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 390
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 162
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16574
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 365
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 390
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 162
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16574
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 365
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Zrobić dołek, wkruszyć drożdże. Wlać wodę. Dodać cukier i odstawić.
Gdy drożdże zaczną pracować wsypać trochę czarnuszki, posolić i wymieszać łyżką. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wyrobić rękoma. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość rozciągnąć je na blasze piekarnikowej (wyścielonej papierem do pieczenia i posypanej mąką). Posmarować śmietaną. Posypać drobno posiekanym czosnkiem. Ułożyć ugotowany bób, pokrojone szparagi (wcześniej można je zblanszować) i kawałki sera feta.
Piec przez 15 minut w temp. 230 st. C.
Posypać rukolą i skropić oliwą. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.