Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeżo upieczone podpłomyki spokojnie mogą rywalizować z najlepszą pizzą. Dlatego dzisiaj polecamy wersję z buraczkami, serem feta oraz rukolą. Chrupiące ziarna słonecznika oraz sos francuski wspaniale uzupełniają smaki. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
• Składniki na ciasto mieszamy razem, wyrabiamy aż będzie elastyczne i odstawiamy na 15 minut • Następnie ciasto dzielimy na 4-6 porcji i wałkujemy na cienkie placki • Gotowe placki smażymy z obu stron na suchej rozgrzanej patelni przez kilka minut • Podpłomyk po pierwszym obróceniu powinien mocno napuchnąć następnie pęcherzyki z powietrzem delikatnie przebijamy aby placek był płaski
• Wszystkie składniki na sos francuski mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut • Buraczki kroimy na plasterki, ser w kostkę, rukolę myjemy a słonecznik prażymy na suchej patelni • Na upieczone podpłomyki układamy dodatki, a na końcu polewamy kilkoma łyżeczkami sosu francuskiego • Podpłomyki najlepiej jeść zaraz po upieczeniu!