Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeżo upieczone podpłomyki spokojnie mogą rywalizować z najlepszą pizzą. Dlatego dzisiaj polecamy wersję z buraczkami, serem feta oraz rukolą. Chrupiące ziarna słonecznika oraz sos francuski wspaniale uzupełniają smaki. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4130
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 588
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17263
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3187
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4130
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 588
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17263
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3187
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Składniki
• Składniki na ciasto mieszamy razem, wyrabiamy aż będzie elastyczne i odstawiamy na 15 minut • Następnie ciasto dzielimy na 4-6 porcji i wałkujemy na cienkie placki • Gotowe placki smażymy z obu stron na suchej rozgrzanej patelni przez kilka minut • Podpłomyk po pierwszym obróceniu powinien mocno napuchnąć następnie pęcherzyki z powietrzem delikatnie przebijamy aby placek był płaski
• Wszystkie składniki na sos francuski mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut • Buraczki kroimy na plasterki, ser w kostkę, rukolę myjemy a słonecznik prażymy na suchej patelni • Na upieczone podpłomyki układamy dodatki, a na końcu polewamy kilkoma łyżeczkami sosu francuskiego • Podpłomyki najlepiej jeść zaraz po upieczeniu!