Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadek dziś z gęsiny mam swoje to trzeba to zjeść, zawsze to lepsze niż kupne jak człowiek napatrzy się w telewizji albo na Facebook co oni robią z mięsem jak i czym go faszerują to aż odechciewa się tego mięsa a ja zadowolona kiedy mam jeszcze swoje. Fakt że dłużej się je przyrządza ale ten smak nie do opisania.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 169
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2077
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 507
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 169
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2077
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 507
Składniki
Do garnka wlać około litra wody, włożyć podudzia gęsie, dodać suszoną włoszczyznę i od czasu zagotowania gotować na wolnym ogniu pod pół przykryciem do czasu aż pozostanie około 2 szklanek wody, wtedy mięso z gęsi jest już miękkie dodać włoszczyznę zieloną, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą i nadal gotować - dusić.
W czasie gdy mięso gotuje się z włoszczyzną zebrać nadmiar tłuszczu, śmietanę rozrobić z wodą, mąką i szczyptą cukru ( wtedy śmietana nie zważy się ). Zalać gotujące się mięso i zagotować do powstania sosu płynnego.
Podudzia wyszły rewelacyjnie, mięso pięknie odchodziło się od kości, do tego były ziemniaki z sosem oraz groszek z marchewką podsmażony na masełku.