Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadek dziś z gęsiny mam swoje to trzeba to zjeść, zawsze to lepsze niż kupne jak człowiek napatrzy się w telewizji albo na Facebook co oni robią z mięsem jak i czym go faszerują to aż odechciewa się tego mięsa a ja zadowolona kiedy mam jeszcze swoje. Fakt że dłużej się je przyrządza ale ten smak nie do opisania.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Do garnka wlać około litra wody, włożyć podudzia gęsie, dodać suszoną włoszczyznę i od czasu zagotowania gotować na wolnym ogniu pod pół przykryciem do czasu aż pozostanie około 2 szklanek wody, wtedy mięso z gęsi jest już miękkie dodać włoszczyznę zieloną, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą i nadal gotować - dusić.
W czasie gdy mięso gotuje się z włoszczyzną zebrać nadmiar tłuszczu, śmietanę rozrobić z wodą, mąką i szczyptą cukru ( wtedy śmietana nie zważy się ). Zalać gotujące się mięso i zagotować do powstania sosu płynnego.
Podudzia wyszły rewelacyjnie, mięso pięknie odchodziło się od kości, do tego były ziemniaki z sosem oraz groszek z marchewką podsmażony na masełku.