Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadek dziś z gęsiny mam swoje to trzeba to zjeść, zawsze to lepsze niż kupne jak człowiek napatrzy się w telewizji albo na Facebook co oni robią z mięsem jak i czym go faszerują to aż odechciewa się tego mięsa a ja zadowolona kiedy mam jeszcze swoje. Fakt że dłużej się je przyrządza ale ten smak nie do opisania.
Do garnka wlać około litra wody, włożyć podudzia gęsie, dodać suszoną włoszczyznę i od czasu zagotowania gotować na wolnym ogniu pod pół przykryciem do czasu aż pozostanie około 2 szklanek wody, wtedy mięso z gęsi jest już miękkie dodać włoszczyznę zieloną, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą i nadal gotować - dusić.
W czasie gdy mięso gotuje się z włoszczyzną zebrać nadmiar tłuszczu, śmietanę rozrobić z wodą, mąką i szczyptą cukru ( wtedy śmietana nie zważy się ). Zalać gotujące się mięso i zagotować do powstania sosu płynnego.
Podudzia wyszły rewelacyjnie, mięso pięknie odchodziło się od kości, do tego były ziemniaki z sosem oraz groszek z marchewką podsmażony na masełku.
Żołądki w połączeniu ze słodką marchewką i koperkiem smakują wyśmienicie.
Odsłon: 1713
Żołądki, żołądeczki mniam pychotka o ile ktoś lubi podroby ja dziś przygotowa...
Odsłon: 2590
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2813
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 37
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 34
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 525
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 197
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2813
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 37
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 34
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 525
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 197
Składniki
Do garnka wlać około litra wody, włożyć podudzia gęsie, dodać suszoną włoszczyznę i od czasu zagotowania gotować na wolnym ogniu pod pół przykryciem do czasu aż pozostanie około 2 szklanek wody, wtedy mięso z gęsi jest już miękkie dodać włoszczyznę zieloną, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą i nadal gotować - dusić.
W czasie gdy mięso gotuje się z włoszczyzną zebrać nadmiar tłuszczu, śmietanę rozrobić z wodą, mąką i szczyptą cukru ( wtedy śmietana nie zważy się ). Zalać gotujące się mięso i zagotować do powstania sosu płynnego.
Podudzia wyszły rewelacyjnie, mięso pięknie odchodziło się od kości, do tego były ziemniaki z sosem oraz groszek z marchewką podsmażony na masełku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Calzone z nadzieniem mięsnym
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Pulpeciki z piekarnika w sosie pomidorowo-śmietanowym
Calzone z nadzieniem mięsnym
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 34
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 270