Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A ja nadal się pakuję no ale zjeść coś trzeba dlatego dziś przygotowałam podudzia pieczone w piekarniku z zaledwie jedną przyprawą, wyszły bardzo smaczne i soczyste, smak powalił moja rodzinkę na kolana. Trochę czasu potrzeba aby się ładnie upiekły ale efekt końcowy wow.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5579
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1061
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5579
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1061
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12133
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Do miski włożyć podudzia kurczaka, obsypać je przyprawą wlać olej. Dokładnie wymieszać rękoma aby przyprawa z olejem wchłonęła w mięso. Odstawić na 20 minut.
Po dwudziestu minutach podudzia przełożyć z całą zawartością do naczynia żaroodpornego. Wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni i piec 1,45 minut. Godzinę przed końcem czasu wlać wodę gotowaną rozrobioną z przyprawą z dodatkiem soli i ustawić piekarnik na 250 stopni piec na złoty kolor co jakiś czas przekręcając mięso.
Podudzia podałam z całymi ziemniakami obsypanymi świeżym koperkiem polane sosem z mięsa oraz papryka konserwowa swoja robiona na zimę. Podudzia wyszły soczyste mięso tak dobrze się upiekło że samo odchodziło od kości.