Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A ja nadal się pakuję no ale zjeść coś trzeba dlatego dziś przygotowałam podudzia pieczone w piekarniku z zaledwie jedną przyprawą, wyszły bardzo smaczne i soczyste, smak powalił moja rodzinkę na kolana. Trochę czasu potrzeba aby się ładnie upiekły ale efekt końcowy wow.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 316
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 478
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1191
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 316
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 478
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1191
Składniki
Do miski włożyć podudzia kurczaka, obsypać je przyprawą wlać olej. Dokładnie wymieszać rękoma aby przyprawa z olejem wchłonęła w mięso. Odstawić na 20 minut.
Po dwudziestu minutach podudzia przełożyć z całą zawartością do naczynia żaroodpornego. Wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni i piec 1,45 minut. Godzinę przed końcem czasu wlać wodę gotowaną rozrobioną z przyprawą z dodatkiem soli i ustawić piekarnik na 250 stopni piec na złoty kolor co jakiś czas przekręcając mięso.
Podudzia podałam z całymi ziemniakami obsypanymi świeżym koperkiem polane sosem z mięsa oraz papryka konserwowa swoja robiona na zimę. Podudzia wyszły soczyste mięso tak dobrze się upiekło że samo odchodziło od kości.