Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A ja nadal się pakuję no ale zjeść coś trzeba dlatego dziś przygotowałam podudzia pieczone w piekarniku z zaledwie jedną przyprawą, wyszły bardzo smaczne i soczyste, smak powalił moja rodzinkę na kolana. Trochę czasu potrzeba aby się ładnie upiekły ale efekt końcowy wow.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1662
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1662
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Składniki
Do miski włożyć podudzia kurczaka, obsypać je przyprawą wlać olej. Dokładnie wymieszać rękoma aby przyprawa z olejem wchłonęła w mięso. Odstawić na 20 minut.
Po dwudziestu minutach podudzia przełożyć z całą zawartością do naczynia żaroodpornego. Wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni i piec 1,45 minut. Godzinę przed końcem czasu wlać wodę gotowaną rozrobioną z przyprawą z dodatkiem soli i ustawić piekarnik na 250 stopni piec na złoty kolor co jakiś czas przekręcając mięso.
Podudzia podałam z całymi ziemniakami obsypanymi świeżym koperkiem polane sosem z mięsa oraz papryka konserwowa swoja robiona na zimę. Podudzia wyszły soczyste mięso tak dobrze się upiekło że samo odchodziło od kości.