Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne ,mięsko aromatyczne rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)
Podudzia i udka dać do brytfanki.Dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę lub talarki.Przyprawić solą i pieprzem.
Dodać kilka ziaren ziela i 4 liście laurowe.
Wszystko wymieszać ,podlać szklanką wina białego półwytrawnego.
Dać do nagrzanego piekarnika do 180st i zapiekać góra-dół co jakiś czas obracać.
Gdy mięso jest miękkie wyjąć na tacę.Zrobić sos śmietanowy.Mąkę roztrzepać w 100ml białego wina,dolać śmietankę ,wymieszać i wlać do brytfanki.Dokładnie wymieszać sos,doprawić do smaku solą i pieprzem i dać do piekarnika by się zagotował i zgęstniał.
Do gotowego sosu włożyć mięsa obtoczyć sosem i chwilę zapiec.
Smacznego życzę!
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 27
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 176
Bardzo smaczny, syty i szybki obiad.
Odsłon: 4207
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 27
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 176
Bardzo smaczny, syty i szybki obiad.
Odsłon: 4207
Składniki
Podudzia i udka dać do brytfanki.Dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę lub talarki.Przyprawić solą i pieprzem. Dodać kilka ziaren ziela i 4 liście laurowe. Wszystko wymieszać ,podlać szklanką wina białego półwytrawnego. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st i zapiekać góra-dół co jakiś czas obracać. Gdy mięso jest miękkie wyjąć na tacę.Zrobić sos śmietanowy.Mąkę roztrzepać w 100ml białego wina,dolać śmietankę ,wymieszać i wlać do brytfanki.Dokładnie wymieszać sos,doprawić do smaku solą i pieprzem i dać do piekarnika by się zagotował i zgęstniał. Do gotowego sosu włożyć mięsa obtoczyć sosem i chwilę zapiec.
Smacznego życzę!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 27
Risotto ze szparagami
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 40