Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne ,mięsko aromatyczne rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 237
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4555
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 173
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 113
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 237
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4555
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 173
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 113
Składniki
Podudzia i udka dać do brytfanki.Dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę lub talarki.Przyprawić solą i pieprzem. Dodać kilka ziaren ziela i 4 liście laurowe. Wszystko wymieszać ,podlać szklanką wina białego półwytrawnego. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st i zapiekać góra-dół co jakiś czas obracać. Gdy mięso jest miękkie wyjąć na tacę.Zrobić sos śmietanowy.Mąkę roztrzepać w 100ml białego wina,dolać śmietankę ,wymieszać i wlać do brytfanki.Dokładnie wymieszać sos,doprawić do smaku solą i pieprzem i dać do piekarnika by się zagotował i zgęstniał. Do gotowego sosu włożyć mięsa obtoczyć sosem i chwilę zapiec.
Smacznego życzę!