Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica duszona miodowa

Polędwica duszona miodowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4760

Dodano:

Odsłon: 27489

Polędwica duszona, marynowana w przyprawach z dodatkiem miodu to mięso o lekko słodkim posmaku, które polecam każdemu ;)

Składniki

  • polędwica wieprzowa 500 g
  • miód płynny 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
  • masło 1 łyżka
  • sól morska 1/2 łyżeczki
  • oregano 1/2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miód połączyć z oliwą i przyprawami. Obtoczyć w marynacie mięso i schować do lodówki na ok. 30 min. Na patelni stopić masło i przełożyć mięso.

  2. Obsmażyć z każdej strony przez kilka minut, następnie przykryć i dusić do miękkości. Mięso wyciągnąć, a do powstałego sosu, można dolać kremówki. Podawać np. z ziemniaczanymi talarkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 05 lutego Gratulujemy, Twój przepis cieszył się ogromną popularnością i znalazł się w gronie najczęściej oglądanych przepisów stycznia :)

https://smaker.pl/newsy-najpopularniejsze-przepisy-styczen-2019,1900984,a,.html

Pozdrawiamy! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 stycznia Pyszne danie, dodam do tego jeszcze jakąś surówką i jest idealnie :D

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń