Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica z ricottą i nerkowcami

Polędwica z ricottą i nerkowcami

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5526

Dodano:

Odsłon: 393

Smaczna, nadziewana polędwica, która niejednego powinna zaskoczyć smakiem ;)

Składniki

  • polędwica wieprzowa 500 g
  • ser ricotta 2 łyżki
  • orzechy nerkowca 15 szt
  • sól morska do smaku
  • zioła prowansalskie do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • oliwa 1 łyżka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Polędwica z ricottą i nerkowcami

Przygotowanie

  1. Polędwicę umyć, osuszyć, naciąć tworząc kieszeń, przyprawić. Następnie wysmarować środek serkiem i dać pokrojone orzechy nerkowca.

  2. Mięso zwinąć i wierzch ponownie przyprawić. Mięso szczelnie zawinąć w kilka warstw folii aluminiowej i smażyć na maśle, po ok. 10 min. z każdej strony. Po "odpakowaniu" mięso pokroić w plastry.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń