Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki drobiowe w czosnku niedźwiedzim

Polędwiczki drobiowe w czosnku niedźwiedzim

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 637

Czosnek niedźwiedzi to delikatniejsza alternatywa dla zwykłego czosnku. Ma delikatny, czosnkowy smak, szereg właściwości zdrowotnych i nie pozostawi nieświeżego oddechu. Jest mało popularny w kuchni a ja zachęcam by sięgać po niego częściej:).

Składniki

  • 500g polędwiczek drobiowych
  • 3 łyżki czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwiczki oczyszczamy, mieszamy z musztardą czosnkiem niedźwiedzim, olejem, solą i pieprzem.

  2. Polędwiczki wykładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 kwietnia Taki talerz, to bardzo chętnie teraz bym zjadł :) Super jedzonko, a cały talerz wygląda bardzo apetycznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń