Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, grzybów obiad o dowolnej porze roku - dlatego warto mieć zapas suszonych grzybów z jesiennych zbiorów:). Sos z suszonych grzybów połączyłam z drobiowymi polędwiczkami. Efekt jest bardzo zadowalający.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85075
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2377
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9895
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3771
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6985
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85075
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2377
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9895
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3771
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6985
Składniki
Grzyby zalewamy 1/2 litra wrzątku. Zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Wodę z moczenia grzybów przelewamy przez sitko do drugiej miseczki (nie wylewamy jej!). Grzyby drobno kroimy. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i grzyby. Kiedy cebula się zarumieni wlewamy wodę z moczenia grzybów, dusimy przez 30-40 minut, do miękkości grzybów. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy śmietanę oraz mąkę rozmieszaną wcześniej w odrobinie zimnej wody. Dusimy do zgęstnienia sosu
Polędwiczki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, z dwóch stron, do zarumienienia. Wykładamy je na talerz, polewamy sosem.