Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
    Przepis bierze udział w konkursie
 
            Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, bazylia. Wasabi i płatki chili nadają ostrość. Chrupiąca i przyjemnie orzeźwiająca surówka. Mięta orzeźwia, imbir rozgrzewa, ułatwia trawienie a jabłko daje soczystość.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17142
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6650
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17142
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6650
 
         
         
                Składniki
Polędwicę obrać z żyłek, pokroić w 1,5 cm plasterki. Każdy kawałek mięsa lekko rozbić tępą stroną noża. Wszystkie składniki marynaty zmiksować. Mięso wysmarować marynatą, przykryć folią i odstawić na 2 godziny do lodówki. Tuż przed grillowaniem robimy surówkę. Jabłka i ogórki obieramy, kroimy w średnią kostkę. Posypujemy solą, polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Dodajemy posiekany imbir i posiekane listki mięty. Jogurt mieszamy z miodem i szczyptą soli. Sos przekładamy do surówki, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Zamarynowane polędwiczki grillujemy kilka minut z każdej strony.