Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Odkąd znam ten przepis, nie chcę innego, soczyste, pyszne polędwiczki, owinięte aromatycznym boczkiem a jego dodatki sprawiają, że danie jest idealne. Poznaj sekret na soczyste i miękkie mięso. Oto przepis.
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 21
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 347
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 27
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 20
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 34
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 21
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 347
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 27
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 20
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 34
Składniki
1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, kroję w kostkę. Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę, dodaję liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuję około 20 minut. Po tym czasie wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Gotuję do chwili zagotowania.
Sposób przygotowania polędwiczek: 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam solą oraz pieprzem, Następnie na środku każdego plastra układam po pasku papryki oraz słupku ogórka konserwowego.
2. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem. 3. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Ugotowaną kapustę układam w naczyniu, na kapuście układam roladki. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego.