Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super danie na wystawny obiad, najlepiej smakuje z puree ziemniaczanym i sałatą w sosem winegret lub surówką z kapusty pekińskiej, zamiast pieczarek można uzyć świeżych lub mrożonych kurek
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 39
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30124
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9049
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 768
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 39
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30124
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9049
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 768
Składniki
1. polędwiczki umyć, pokroić na 2 cm kotlety, rozgnieść ręką, doprawić czosnkiem, solą, tymiankiem i sosem sojowym, odstawić do lodówki, na ok 2 godz, 2. pieczarki umyć, pokroić na plastry, cebulę pokroić, podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać pieczarki, poddusić, podlać wodą, sos zaprawić mąką rozmieszaną ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, dusić chwilę na wolnym ogniu, 3. rozgrzać olej, obsmażyć szybko kotleciki na rumiano, przełożyć do sosu, poddusić w sosie do miękkości, smacznego