Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super danie na wystawny obiad, najlepiej smakuje z puree ziemniaczanym i sałatą w sosem winegret lub surówką z kapusty pekińskiej, zamiast pieczarek można uzyć świeżych lub mrożonych kurek
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25152
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25152
Składniki
1. polędwiczki umyć, pokroić na 2 cm kotlety, rozgnieść ręką, doprawić czosnkiem, solą, tymiankiem i sosem sojowym, odstawić do lodówki, na ok 2 godz, 2. pieczarki umyć, pokroić na plastry, cebulę pokroić, podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać pieczarki, poddusić, podlać wodą, sos zaprawić mąką rozmieszaną ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, dusić chwilę na wolnym ogniu, 3. rozgrzać olej, obsmażyć szybko kotleciki na rumiano, przełożyć do sosu, poddusić w sosie do miękkości, smacznego