Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem polędwiczek wieprzowych, mam świetny przepis na polędwiczki w sosie grzybowym. Można podać z ziemniakami lub kluskami śląskim. Danie przygotujesz szybko, prosto a zapach lasem unosi się po całym domu.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 19
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 12
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208928
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 19
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 12
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208928
Składniki
1. Grzyby zalewam gorącą wodę, odstawiam na godzinę. 2. Mięso oczyszczam z błonek, posypuję pieprzem oraz solą, następnie umieszczam w woreczku do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. Po upieczeni mięso kroję na mniejsze kawałki i układam w naczyniu. 3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju w garneczki. Do cebuli dodaję wcześniej namoczone, podlewam wodą, gotuję około 20 minut. 4. Grzyby z sosem blenduję około 5 minut, następnie dodaję sos sojowy, doprawiam pieprzem oraz solą i zagęszczam śmietaną rozrobioną z mąką. Chwilkę gotuję.
5. Sosem polewam polędwiczki. 6. Danie gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 7. Smacznego.