Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie grzybów leśnych ze śliwkami w sosie to prawdziwe pyszności. Gorąco polecam!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 893
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12703
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1005
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 893
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12703
Składniki
Polędwiczkę kroimy na medaliony i delikatnie rozbijamy ręką. Oprószamy pieprzem i odstawiamy. Wcześniej namoczone grzyby gotujemy do miękkości, a następnie kroimy w paseczki i z cebulą podsmażamy na maśle.
Suszone śliwki szatkujemy w blenderze na jednolitą masę. Na rozgrzanej patelni z masłem obsmażamy polędwiczki z suszoną śliwką, po każdej ze stron ok 2 min. Dodajemy wcześniej podsmażone prawdziwki. Całość zalewamy śmietaną i solimy. Dusimy chwilę, aż smaki się połączą. Podajemy z kluskami śląskimi lub pieczonymi ziemniakami. Polecam,