Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie grzybów leśnych ze śliwkami w sosie to prawdziwe pyszności. Gorąco polecam!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118491
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8546
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3150
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2334
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118491
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8546
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3150
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2334
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1626
Składniki
Polędwiczkę kroimy na medaliony i delikatnie rozbijamy ręką. Oprószamy pieprzem i odstawiamy. Wcześniej namoczone grzyby gotujemy do miękkości, a następnie kroimy w paseczki i z cebulą podsmażamy na maśle.
Suszone śliwki szatkujemy w blenderze na jednolitą masę. Na rozgrzanej patelni z masłem obsmażamy polędwiczki z suszoną śliwką, po każdej ze stron ok 2 min. Dodajemy wcześniej podsmażone prawdziwki. Całość zalewamy śmietaną i solimy. Dusimy chwilę, aż smaki się połączą. Podajemy z kluskami śląskimi lub pieczonymi ziemniakami. Polecam,