Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie grzybów leśnych ze śliwkami w sosie to prawdziwe pyszności. Gorąco polecam!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3260
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1414
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25930
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3260
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1414
Składniki
Polędwiczkę kroimy na medaliony i delikatnie rozbijamy ręką. Oprószamy pieprzem i odstawiamy. Wcześniej namoczone grzyby gotujemy do miękkości, a następnie kroimy w paseczki i z cebulą podsmażamy na maśle.
Suszone śliwki szatkujemy w blenderze na jednolitą masę. Na rozgrzanej patelni z masłem obsmażamy polędwiczki z suszoną śliwką, po każdej ze stron ok 2 min. Dodajemy wcześniej podsmażone prawdziwki. Całość zalewamy śmietaną i solimy. Dusimy chwilę, aż smaki się połączą. Podajemy z kluskami śląskimi lub pieczonymi ziemniakami. Polecam,