Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne mięso. Podawać z ziemniakami czy kaszą i koniecznie z surówką.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424047
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424047
Składniki
Polędwiczki umyć i oczyścić ze zbędnych błonek. Następnie pokroić na 2-3 cm kawałki. Lekko rozbić w dłoniach, gdyż mięso jest delikatne. Obsypać je przyprawami z obu stron i na chwilę odłożyć. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Do rondla wlać olej. Dodać przygotowane warzywa. Chwilę dusić pod przykryciem. Następnie na warzywach, które już nieco zmiękły, ułożyć polędwiczki. Naczynie przykryć pokrywą i dusić do miękkości. Od czasu do czasu przemieszać. W czasie duszenia mięso puści sok. Gdyby jednak płynów zaczynało brakować to wlać 1/2- 1 szkl. wody. Na koniec nabrać chochelką wywaru, trochę go przestudzić i rozmieszać ze śmietanką. Wlać do polędwiczek. Jeszcze dusić, aż sos się nieco zredukuje. Można też zagęścić go łyżką mąki.