Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne mięso. Podawać z ziemniakami czy kaszą i koniecznie z surówką.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1087
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2871
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1087
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2871
Składniki
Polędwiczki umyć i oczyścić ze zbędnych błonek. Następnie pokroić na 2-3 cm kawałki. Lekko rozbić w dłoniach, gdyż mięso jest delikatne. Obsypać je przyprawami z obu stron i na chwilę odłożyć. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Do rondla wlać olej. Dodać przygotowane warzywa. Chwilę dusić pod przykryciem. Następnie na warzywach, które już nieco zmiękły, ułożyć polędwiczki. Naczynie przykryć pokrywą i dusić do miękkości. Od czasu do czasu przemieszać. W czasie duszenia mięso puści sok. Gdyby jednak płynów zaczynało brakować to wlać 1/2- 1 szkl. wody. Na koniec nabrać chochelką wywaru, trochę go przestudzić i rozmieszać ze śmietanką. Wlać do polędwiczek. Jeszcze dusić, aż sos się nieco zredukuje. Można też zagęścić go łyżką mąki.