Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne mięso. Podawać z ziemniakami czy kaszą i koniecznie z surówką.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 456
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 519
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10120
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2278
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9971
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 456
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 519
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10120
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2278
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9971
Składniki
Polędwiczki umyć i oczyścić ze zbędnych błonek. Następnie pokroić na 2-3 cm kawałki. Lekko rozbić w dłoniach, gdyż mięso jest delikatne. Obsypać je przyprawami z obu stron i na chwilę odłożyć. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Do rondla wlać olej. Dodać przygotowane warzywa. Chwilę dusić pod przykryciem. Następnie na warzywach, które już nieco zmiękły, ułożyć polędwiczki. Naczynie przykryć pokrywą i dusić do miękkości. Od czasu do czasu przemieszać. W czasie duszenia mięso puści sok. Gdyby jednak płynów zaczynało brakować to wlać 1/2- 1 szkl. wody. Na koniec nabrać chochelką wywaru, trochę go przestudzić i rozmieszać ze śmietanką. Wlać do polędwiczek. Jeszcze dusić, aż sos się nieco zredukuje. Można też zagęścić go łyżką mąki.