Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne mięso. Podawać z ziemniakami czy kaszą i koniecznie z surówką.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 290
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 1220
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6517
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29711
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 290
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 1220
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6517
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29711
Składniki
Polędwiczki umyć i oczyścić ze zbędnych błonek. Następnie pokroić na 2-3 cm kawałki. Lekko rozbić w dłoniach, gdyż mięso jest delikatne. Obsypać je przyprawami z obu stron i na chwilę odłożyć. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Do rondla wlać olej. Dodać przygotowane warzywa. Chwilę dusić pod przykryciem. Następnie na warzywach, które już nieco zmiękły, ułożyć polędwiczki. Naczynie przykryć pokrywą i dusić do miękkości. Od czasu do czasu przemieszać. W czasie duszenia mięso puści sok. Gdyby jednak płynów zaczynało brakować to wlać 1/2- 1 szkl. wody. Na koniec nabrać chochelką wywaru, trochę go przestudzić i rozmieszać ze śmietanką. Wlać do polędwiczek. Jeszcze dusić, aż sos się nieco zredukuje. Można też zagęścić go łyżką mąki.