Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne mięso. Podawać z ziemniakami czy kaszą i koniecznie z surówką.
Polędwiczki umyć i oczyścić ze zbędnych błonek. Następnie pokroić na 2-3 cm kawałki. Lekko rozbić w dłoniach, gdyż mięso jest delikatne. Obsypać je przyprawami z obu stron i na chwilę odłożyć.
Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Do rondla wlać olej. Dodać przygotowane warzywa. Chwilę dusić pod przykryciem. Następnie na warzywach, które już nieco zmiękły, ułożyć polędwiczki. Naczynie przykryć pokrywą i dusić do miękkości. Od czasu do czasu przemieszać. W czasie duszenia mięso puści sok. Gdyby jednak płynów zaczynało brakować to wlać 1/2- 1 szkl. wody. Na koniec nabrać chochelką wywaru, trochę go przestudzić i rozmieszać ze śmietanką. Wlać do polędwiczek. Jeszcze dusić, aż sos się nieco zredukuje. Można też zagęścić go łyżką mąki.
super danie na wystawny obiad, najlepiej smakuje z puree ziemniaczanym i sała...
Odsłon: 3906
Bardzo uniwersalny sos o aksamitnej konsystencji. Jego zastosowanie może być...
Odsłon: 8068
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 191
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 222
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 105
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 192
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 919
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2499
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 191
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 222
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 105
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 192
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 919
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2499
Składniki
Polędwiczki umyć i oczyścić ze zbędnych błonek. Następnie pokroić na 2-3 cm kawałki. Lekko rozbić w dłoniach, gdyż mięso jest delikatne. Obsypać je przyprawami z obu stron i na chwilę odłożyć. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Do rondla wlać olej. Dodać przygotowane warzywa. Chwilę dusić pod przykryciem. Następnie na warzywach, które już nieco zmiękły, ułożyć polędwiczki. Naczynie przykryć pokrywą i dusić do miękkości. Od czasu do czasu przemieszać. W czasie duszenia mięso puści sok. Gdyby jednak płynów zaczynało brakować to wlać 1/2- 1 szkl. wody. Na koniec nabrać chochelką wywaru, trochę go przestudzić i rozmieszać ze śmietanką. Wlać do polędwiczek. Jeszcze dusić, aż sos się nieco zredukuje. Można też zagęścić go łyżką mąki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Dania główne
Naleśniki mięsno- warzywne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Burger z łososiem i wasabi mayo
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 9
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 62