Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne wieprzowe mięso duszone w sosie z sera pleśniowego ze śmietaną. Kalorie? Muszą być! Smak? Super! W towarzystwie risotta pyszny obiad. Do tego mizeria...
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3020
Polecam.
Odsłon: 1798
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3020
Polecam.
Odsłon: 1798
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
Polędwiczki pokrój skośnie na 2 - 3 cm plastry. Rozbij je pięścią na dość cienkie kawałki.
Smaż polędwiczki partiami na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Zdejmij z patelni.
Na tłuszcz ze smażenia wrzuć pokruszony ser pleśniowy i mieszaj do rozpuszczenia.
Dodaj śmietanę. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji...
... włóż na powrót mięso i duś po przykryciem do miękkości. Podawaj z risotto lub ugotowanym ryżem, posypane posiekaną dymką lub natką pietruszki.