Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealne polędwiczki wieprzowe?? Polędwiczki Wieprzowe z tłuczonymi ziemniakami???? Tanie danie które często przyrządzamy i które uwielbiamy???? Prosty przepis, wzbogacony o grzyby, smażoną cebulkę i kilka trików jak udekorować nasze danie chipsami z marchewki i pomidorkami bez skórki, nada to szlachetny wyraz naszemu daniu, którego nie musimy traktować tylko jako rodzinnego obiadu ale i jako popisowe danie kiedy przyjdą goście.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej (jeżeli się podobało to zachęcam do subskrybowania) :) W przepisie jest kilka rzeczy które lepiej sprawdzić dokładnie na filmie jak : oczyszczanie mięsa czy dekorację w postaci chipsów z marchewki bądź pomidorków bez skórki:) - Cały filet wieprzowy oczyszczamy aby zostało samo mięso. - marynata do mięsa : (4 wyciśnięte ząbki czosnku, 2 łyżki musztardy miodowej, łyżeczka soli, łyżeczka tymianku, 2 łyżki oleju, 0,5 łyżeczki gruboziarnistego pieprzu.) Mięso marynujemy i odstawiamy na 30 min. - ziemniaki gotujemy, odcedzamy i dodajemy z zależności od upodobania - masło, śmietankę, mleko, sól i pieprz. -2 cebulę kroimy w paski i smażymy na maśle -Marchewkę ścieramy obieraczką a plastry smażymy na głębokim oleju aż będą chrupkie. Tak samo robimy z pomidorkami koktajlowymi, nacinając u nich od spodu, delikatnie krzyżyk. - Mięso smażymy na patelni z obu stron i wkładamy do piekarnika na 25 min i pieczemy w temp. 180 stopni. Po upieczeniu mięso musi odleżeć 10 min. -patelnie po smażeniu mięsa zalewamy 200 ml bulionu wołowego, oraz po upieczeniu mięsa sokami jakie po nim zostały, dodajemy odrobinę śmietanki, liścia laurowego, soku z cytryny i skrobi ziemniaczanej. (gotowy sos) -Grzyby kroimy na na połówki i smażymy na patelni po cebuli z dodatkiem soli. - Cały proces dekorowania krok po kroku przedstawiam na filmie poniżej:) zapraszam:)