Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki moczone w mleku i zapiekane z serem. Danie do obiadu, bardzo dobre.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Składniki
Polędwiczki umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Oczyścić z błon.
Pokroić na plastry i delikatnie potłuc.
Mleko przyprawić i włożyć kawałki polędwiczek. Macerować przynajmniej 1 godz. ale można i całą noc ale w lodówce.
Polędwiczki, otrząsnąć z mleka i obtaczać w mące.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony, parę minut.
Potem obrócić i smażyć z drugiej strony też nie długo.
Na posmarowaną blaszkę, rozrzucić krążki z cebuli.
Poukładać polędwiczki i posmarować musztardą.
Na każdej polędwiczce ułożyć po kawałku sera.
Piec w 175*C. ok.20 min.
Podawać na ciepło do obiadu.