Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z serem

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 544 Ocena: 7438

Dodano:

Odsłon: 7074

Polędwiczki moczone w mleku i zapiekane z serem. Danie do obiadu, bardzo dobre.

Składniki

  • DO MOCZENIA:
  • -2 polędwiczki wieprzowe po 490 g. -2 szklanki mleka
  • -1 średnia cebula -sól, pieprz,papryka ostra
  • DO SMAŻENIA: -smalec albo olej
  • DO ZAPIEKANIA:
  • -2 większe cebule -musztarda -ser w plasterkach
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwiczki umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Oczyścić z błon.

  2. Pokroić na plastry i delikatnie potłuc.

  3. Mleko przyprawić i włożyć kawałki polędwiczek. Macerować przynajmniej 1 godz. ale można i całą noc ale w lodówce.

  4. Polędwiczki, otrząsnąć z mleka i obtaczać w mące.

  5. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony, parę minut.

  6. Potem obrócić i smażyć z drugiej strony też nie długo.

  7. Na posmarowaną blaszkę, rozrzucić krążki z cebuli.

  8. Poukładać polędwiczki i posmarować musztardą.

  9. Na każdej polędwiczce ułożyć po kawałku sera.

  10. Piec w 175*C. ok.20 min.

  11. Podawać na ciepło do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń