Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste polędwiczki, chrupki bekon i orzechy.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 263
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 263
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 67
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Mięso oczyścić z błon i pokroić na ok. 3 cm plastry. Posypać pieprzem i papryką. Każdy kawałek zawinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczką. Smażymy polędwiczki na połowie masła z każdej strony.
Orzechy drobno siekamy, mieszamy z resztą masła, tartą bułką, żółtkiem i odrobiną soli. Usmażone polędwiczki układamy w żaroodpornym naczyniu, nakładamy na nie masę orzechową i wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 10 min.