Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste polędwiczki, chrupki bekon i orzechy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7943
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13731
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7943
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13731
Składniki
Mięso oczyścić z błon i pokroić na ok. 3 cm plastry. Posypać pieprzem i papryką. Każdy kawałek zawinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczką. Smażymy polędwiczki na połowie masła z każdej strony.
Orzechy drobno siekamy, mieszamy z resztą masła, tartą bułką, żółtkiem i odrobiną soli. Usmażone polędwiczki układamy w żaroodpornym naczyniu, nakładamy na nie masę orzechową i wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 10 min.