Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste polędwiczki, chrupki bekon i orzechy.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12272
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41915
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5029
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45859
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12272
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41915
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5029
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45859
Składniki
Mięso oczyścić z błon i pokroić na ok. 3 cm plastry. Posypać pieprzem i papryką. Każdy kawałek zawinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczką. Smażymy polędwiczki na połowie masła z każdej strony.
Orzechy drobno siekamy, mieszamy z resztą masła, tartą bułką, żółtkiem i odrobiną soli. Usmażone polędwiczki układamy w żaroodpornym naczyniu, nakładamy na nie masę orzechową i wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 10 min.