Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosie smakują obłędnie. Bardzo lubimy, dlatego robię dość często z różnymi dodatkami.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 229
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 927
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 229
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 745
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 927
Składniki
Polędwiczkę pokroić w grubsze paski. Przygotować marynatę. W naczyniu wymieszać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i olej. Kawałki polędwiczki obtoczyć dokładnie w marynacie i wstawić do lodówki na 30-40 minut. Cebulkę pokroić w kostkę, pomidory i pepperoni na mniejsze kawałki. Polędwiczki podsmażyć na suchej rozgrzanej patelni z obu stron, na średnim gazie. Następnie przełożyć je do innego naczynia.
Na tej samej patelni rozgrzać masło. Wrzucić cebulę. Podsmażyć minutkę często mieszając. Następnie dodać pomidorki i pepperoni. Smażyć kolejna minutę. Wlać śmietanę i wodę, kiedy się zagotuje dodać wcześniej podsmażone polędwiczki. Przykryć i dusić 15 minut. Jeśli trzeba, przyprawić solą i pieprzem. Mój sos był idealny więc nie przyprawiałam.