Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosie smakują obłędnie. Bardzo lubimy, dlatego robię dość często z różnymi dodatkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14872
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14872
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Składniki
Polędwiczkę pokroić w grubsze paski. Przygotować marynatę. W naczyniu wymieszać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i olej. Kawałki polędwiczki obtoczyć dokładnie w marynacie i wstawić do lodówki na 30-40 minut. Cebulkę pokroić w kostkę, pomidory i pepperoni na mniejsze kawałki. Polędwiczki podsmażyć na suchej rozgrzanej patelni z obu stron, na średnim gazie. Następnie przełożyć je do innego naczynia.
Na tej samej patelni rozgrzać masło. Wrzucić cebulę. Podsmażyć minutkę często mieszając. Następnie dodać pomidorki i pepperoni. Smażyć kolejna minutę. Wlać śmietanę i wodę, kiedy się zagotuje dodać wcześniej podsmażone polędwiczki. Przykryć i dusić 15 minut. Jeśli trzeba, przyprawić solą i pieprzem. Mój sos był idealny więc nie przyprawiałam.