Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosie smakują obłędnie. Bardzo lubimy, dlatego robię dość często z różnymi dodatkami.
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 571
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 315
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 571
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 315
Składniki
Polędwiczkę pokroić w grubsze paski. Przygotować marynatę. W naczyniu wymieszać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i olej. Kawałki polędwiczki obtoczyć dokładnie w marynacie i wstawić do lodówki na 30-40 minut. Cebulkę pokroić w kostkę, pomidory i pepperoni na mniejsze kawałki. Polędwiczki podsmażyć na suchej rozgrzanej patelni z obu stron, na średnim gazie. Następnie przełożyć je do innego naczynia.
Na tej samej patelni rozgrzać masło. Wrzucić cebulę. Podsmażyć minutkę często mieszając. Następnie dodać pomidorki i pepperoni. Smażyć kolejna minutę. Wlać śmietanę i wodę, kiedy się zagotuje dodać wcześniej podsmażone polędwiczki. Przykryć i dusić 15 minut. Jeśli trzeba, przyprawić solą i pieprzem. Mój sos był idealny więc nie przyprawiałam.