Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propozycje. Delikatne mięso z polędwiczek z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej kiełbasy, która sprawia, że potrawa ma wyrazisty smak.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 162
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1676
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4438
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 162
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1676
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4438
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą. Następnie panieruję w mące pszennej oraz smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju. 3. Kiełbasę kroję w pół plasterki, dodaję do cebuli. 4. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, dodaję do kiełbasy. Smażę około 10 minut, podlewam jedną szklanką wody i wsypuję oregano, tymianek, paprykę ostrą, dodaję ketchup oraz koncentrat pomidorowy. 5 Minut gotuję.
5. Na koniec sos łączę z mięsem. 6. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami. 7. Smacznego.