Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propozycje. Delikatne mięso z polędwiczek z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej kiełbasy, która sprawia, że potrawa ma wyrazisty smak.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2734
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 73
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2734
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 73
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą. Następnie panieruję w mące pszennej oraz smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju. 3. Kiełbasę kroję w pół plasterki, dodaję do cebuli. 4. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, dodaję do kiełbasy. Smażę około 10 minut, podlewam jedną szklanką wody i wsypuję oregano, tymianek, paprykę ostrą, dodaję ketchup oraz koncentrat pomidorowy. 5 Minut gotuję.
5. Na koniec sos łączę z mięsem. 6. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami. 7. Smacznego.