Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propozycje. Delikatne mięso z polędwiczek z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej kiełbasy, która sprawia, że potrawa ma wyrazisty smak.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 68
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 360
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3631
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 68
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 360
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3631
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą. Następnie panieruję w mące pszennej oraz smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju. 3. Kiełbasę kroję w pół plasterki, dodaję do cebuli. 4. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, dodaję do kiełbasy. Smażę około 10 minut, podlewam jedną szklanką wody i wsypuję oregano, tymianek, paprykę ostrą, dodaję ketchup oraz koncentrat pomidorowy. 5 Minut gotuję.
5. Na koniec sos łączę z mięsem. 6. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami. 7. Smacznego.