Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...smaczne,można podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 78
Dziś do pracy.
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15380
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 290
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 78
Dziś do pracy.
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15380
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 290
Składniki
Polędwicę kroimy na plastry ubijamy tłuczkiem,solimy,pieprzymy smarujemy musztardą nakładamy pokrojone w paski: paprykę,ogórka i cebulę( może też być plaster boczku jak ktoś lubi)zwijamy i spinamy małym drewnianym patyczkiem(wykałaczką).Lekko podsmażamy następnie zalewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości,robimy sos.Surówka; marchewkę,seler,jabłko zetrzeć na tarce,dodać przeciśnięty ząbek czosnku zalać zalewą sporządzoną z majonezu,śmietany kwasku cytrynowego,cukru,wymieszać.
Ziemniaki kroimy w plastry i dusimy na oleju.