Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to bardzo ciekawa wariacja na temat tego rodzaju mięsa. Danie proste, szybkie w tworzeniu, bardzo eleganckie i wykwintne
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
1. Polędwiczki pokroić w plastry, leciutko rozbić, następnie posolić, skropić sosem sojowym i zostawić na godzinę. 2. Każdy plaster mięsa obtaczamy w sosie grzybowym i smażymy na rozgrzanym olej z obu stron. 3. Przełożyć do brytfanki i dusić pod przykryciem 20 minut, w tym czasie rozrobić sos grzybowy w odrobinie wody i pod koniec prużenia wlać do polędwiczek i 2 minutki pogotować.
4. Makaron ugotować w wodzie. 5. Polędwiczki podawać z makaronem. 6. Do sosu można dodać wcześniej namoczone grzybki suszone.