Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki zanurzone w sosie grzybowym

Polędwiczki zanurzone  w sosie grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 600 Ocena: 5629

Dodano:

Odsłon: 2151

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to bardzo ciekawa wariacja na temat tego rodzaju mięsa. Danie proste, szybkie w tworzeniu, bardzo eleganckie i wykwintne

Składniki

  • • 1 polędwiczka wieprzowa
  • • sos sojowy
  • • sól
  • • 2 sosy grzybowe
  • • makaron ravioli z grzybami lub serem
  • • 10 dag grzybów suszonych
  • • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Polędwiczki pokroić w plastry, leciutko rozbić, następnie posolić, skropić sosem sojowym i zostawić na godzinę.
    2. Każdy plaster mięsa obtaczamy w sosie grzybowym i smażymy na rozgrzanym olej z obu stron.
    3. Przełożyć do brytfanki i dusić pod przykryciem 20 minut, w tym czasie rozrobić sos grzybowy w odrobinie wody i pod koniec prużenia wlać do polędwiczek i 2 minutki pogotować.

  2. 4. Makaron ugotować w wodzie.
    5. Polędwiczki podawać z makaronem.
    6. Do sosu można dodać wcześniej namoczone grzybki suszone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń