Dania główne Przepis na:
Polędwiczki zanurzone w sosie grzybowym


Przepisów i artykułów: 600 Ocena: 5629
Dodano: 13.12.2017
Odsłon: 2151
Składniki
- • 1 polędwiczka wieprzowa
- • sos sojowy
- • sól
- • 2 sosy grzybowe
- • makaron ravioli z grzybami lub serem
- • 10 dag grzybów suszonych
- • olej do smażenia
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
1. Polędwiczki pokroić w plastry, leciutko rozbić, następnie posolić, skropić sosem sojowym i zostawić na godzinę.
2. Każdy plaster mięsa obtaczamy w sosie grzybowym i smażymy na rozgrzanym olej z obu stron.
3. Przełożyć do brytfanki i dusić pod przykryciem 20 minut, w tym czasie rozrobić sos grzybowy w odrobinie wody i pod koniec prużenia wlać do polędwiczek i 2 minutki pogotować.
-
4. Makaron ugotować w wodzie.
5. Polędwiczki podawać z makaronem.
6. Do sosu można dodać wcześniej namoczone grzybki suszone.
Komentarze do przepisu (0)