Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas papryki. Połączenie z pomidorkami, mozzarella i pesto, moim zdaniem udane.
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 168
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 46
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 64
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20958
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 168
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 46
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 64
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20958
Składniki
Papryki umyłem, osuszyłem, przekroiłem wzdłuż na pół. Usunąłem nasiona i białe błony. Natarłem wewnątrz i na zewnątrz oliwą, oprószyłem sola i pieprzem. Pomidorki skropiłem oliwą, obsypałem przyprawami, odstawiłem. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Na blasze ułożyłem połówki papryki krawędziami w dół, obok umieściłem pomidorki. Zapiekałem ok. 15 minut. Papryka powinna być jędrna i nie do końca upieczona, a pomidorki lekko skarmelizowane. Pomidorki i czosnek podzieliłem na 4 części, włożyłem do miseczek z odwróconych papryk, do każdej dołożyłem po 3 kulki mozzarelli. Oprószyłem solą i pieprzem, skropiłem oliwą, włożyłem z powrotem do piekarnika, zapiekałem, aż ser zaczął się topić. Wyjąłem, dodałem porcję pesto. Podałem od razu.