Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidorowy kurczak z mozarellą

Pomidorowy kurczak z mozarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1763

Dodano:

Odsłon: 807

Prosty, pyszny i szybki obiad. Polecam bardzo ;)

Składniki

  • 5 pomidorów
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 duże czerwone cebule
  • kulka mozarelli
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki suszonej bazyli
  • ciemny makaron
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidory naciąć, zalać wrzątkiem, odczekać chwilę, obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki.

  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy.

  3. Piersi z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę.

  4. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni podsmażyć mięso.

  5. Do gotowego mięsa dodać cebulę oraz pomidory a także przeciśnięty przez praskę czosnek.

  6. Całość wymieszać, doprawić solą, pieprzem oraz 2 łyżkami bazylii, przykryć pokrywką i dusić do czasu, aż pomidory się rozpadną i sos zrobi się gęsty.

  7. Na sam koniec do sosu dodać pokrojoną mozzarellę, przemieszać i podgrzewać do czasu aż ser się rozpuści. Sos podawać z ugotowanym makaronem razowym.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2015/09/pomidorowy-kurczak-z-mozarella.html

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń