Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato sprzyja lekkiej diecie i daje energię, by każdy dzień zaczynać ze smakiem. Dla mnie to czas, kiedy mam chęć już po przebudzeniu przygotować coś pysznego, co mogę zabrać zawsze i wszędzie ze sobą. Gotowanie poranne to fajne wyzwanie, trening organizacji, zarządzania czasem i sprzętem oraz duża przyjemność z osiągniętego rezultatu. Placki z cukinii, na które Was dzisiaj zapraszam, są delikatne w smaku, chrupkie dzięki dodatkowi sera, z wyczuwalną nutą gałki muszkatołowej. Tarcie na grubych oczkach powoduje, że widać składniki, z których są przygotowane. Nie dość, że pyszne, to jeszcze miłe dla oka.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2135
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2135
Składniki
Cukinię opłukać, odciąć końcówki, ziemniaki obrać; oba rodzaje warzyw zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać 1 łyżeczkę soli, wymieszać i odstawić na kwadrans. Po tym czasie w dłoniach mocno odcisnąć sok, dodać jajka, mąkę, ser i przyprawy. Dokładnie wymieszać łyżką.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i kłaść po jednej łyżce ciasta, formując kotleciki. Smażyć na złoto z obu stron. Osączyć z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym i serwować same lub z dodatkiem pikantnego twarożku, jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany. Z podanej ilości wychodzi około 14 - 16 mini placuszków.