Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni węgierskiej.Dobre jednogarnkowe danie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34127
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1317
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113579
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34127
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1317
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113579
Składniki
Wieprzowine pokroić w kostkę,boczek usmażyć (wyjąć skwarki),dodać olej i zrumienić pokrojoną cebulę ,wrzucic posiekany czosnek,papryke w proszku,koncentrat pomidorowy,zamieszać ,zagotować
wlać 2 szklanki wody
następnie włozyć mięso i kminek,dusić pod przykryciem do miękkośći mięsa,od czasu do czasu potrawe mieszając
Na koniec dodać pokrojoną paprykę i pomidor ,a także ostra paprykę.Gotować jeszcze 5 minut.
W oryginalnym przepisie dodaje się zieloną paprykę i zamiast oleju smalec.Ja dodaje jeszcze do smaku poł łyżeczki cukru.
Podawać z pieczywem.