Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni węgierskiej.Dobre jednogarnkowe danie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38602
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 400
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9248
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38602
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 400
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9248
Składniki
Wieprzowine pokroić w kostkę,boczek usmażyć (wyjąć skwarki),dodać olej i zrumienić pokrojoną cebulę ,wrzucic posiekany czosnek,papryke w proszku,koncentrat pomidorowy,zamieszać ,zagotować
wlać 2 szklanki wody
następnie włozyć mięso i kminek,dusić pod przykryciem do miękkośći mięsa,od czasu do czasu potrawe mieszając
Na koniec dodać pokrojoną paprykę i pomidor ,a także ostra paprykę.Gotować jeszcze 5 minut.
W oryginalnym przepisie dodaje się zieloną paprykę i zamiast oleju smalec.Ja dodaje jeszcze do smaku poł łyżeczki cukru.
Podawać z pieczywem.