Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie danie jednogarnkowe na obiad i kolację .:)
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 92
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 93
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 136
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 92
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 93
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 136
Składniki
Z parówek zdjąć osłonki ,pokroić w plasterki , cebulę w piórka ,pieczarki oczyścić pokroić plasterki . Do garnka nalać olej ,tak aby przykrył całe dno . Gdy olej jest nagrzany wrzucić pokrojone parówki. Parówki lekko przesmażyć na oleju ,dodać cebulę , smażyć do zeszklenia się cebuli , dodać pieczarki dusić przez ok 3 minuty .Przyprawiamy przyprawami często mieszając żeby potrawa się nie przypaliła.
Na początek wlewamy 1, 5 szklanki wody ,dusimy potrawę przez 5 minut Do potrawy dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego , dokładnie mieszamy ze składnikami . Gotujemy do momentu gdy potrawa będzie już gęsta .Dodać natkę pietruszki .Sprawdzamy czy trzeba potrawę jeszcze doprawić .Jeśli jest za gęsta możemy dolać pozostałą część wody ,powtórnie zagotowując do odpowiedniej gęstości .Gotową potrawę posypać można natką pietruszki.Podajemy ugotowanym ryżem lub pieczywem. Smacznego.:) ;