Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie danie jednogarnkowe na obiad i kolację .:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20833
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20833
Składniki
Z parówek zdjąć osłonki ,pokroić w plasterki , cebulę w piórka ,pieczarki oczyścić pokroić plasterki . Do garnka nalać olej ,tak aby przykrył całe dno . Gdy olej jest nagrzany wrzucić pokrojone parówki. Parówki lekko przesmażyć na oleju ,dodać cebulę , smażyć do zeszklenia się cebuli , dodać pieczarki dusić przez ok 3 minuty .Przyprawiamy przyprawami często mieszając żeby potrawa się nie przypaliła.
Na początek wlewamy 1, 5 szklanki wody ,dusimy potrawę przez 5 minut Do potrawy dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego , dokładnie mieszamy ze składnikami . Gotujemy do momentu gdy potrawa będzie już gęsta .Dodać natkę pietruszki .Sprawdzamy czy trzeba potrawę jeszcze doprawić .Jeśli jest za gęsta możemy dolać pozostałą część wody ,powtórnie zagotowując do odpowiedniej gęstości .Gotową potrawę posypać można natką pietruszki.Podajemy ugotowanym ryżem lub pieczywem. Smacznego.:) ;