Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie danie jednogarnkowe na obiad i kolację .:)
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25419
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19083
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21045
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25419
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19083
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21045
Składniki
Z parówek zdjąć osłonki ,pokroić w plasterki , cebulę w piórka ,pieczarki oczyścić pokroić plasterki . Do garnka nalać olej ,tak aby przykrył całe dno . Gdy olej jest nagrzany wrzucić pokrojone parówki. Parówki lekko przesmażyć na oleju ,dodać cebulę , smażyć do zeszklenia się cebuli , dodać pieczarki dusić przez ok 3 minuty .Przyprawiamy przyprawami często mieszając żeby potrawa się nie przypaliła.
Na początek wlewamy 1, 5 szklanki wody ,dusimy potrawę przez 5 minut Do potrawy dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego , dokładnie mieszamy ze składnikami . Gotujemy do momentu gdy potrawa będzie już gęsta .Dodać natkę pietruszki .Sprawdzamy czy trzeba potrawę jeszcze doprawić .Jeśli jest za gęsta możemy dolać pozostałą część wody ,powtórnie zagotowując do odpowiedniej gęstości .Gotową potrawę posypać można natką pietruszki.Podajemy ugotowanym ryżem lub pieczywem. Smacznego.:) ;