Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do ryżu lub makaronu.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Papryki należy oczyścić ,umyć i pokroić w krótkie paseczki. Cukinie należy umyć,odkroić końcówki ,podzielić na ćwiartki i każdą ćwiartkę pokroić w paseczki. Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek po obraniu pokroić w plastereczki.
Na patelnie wlewamy olej i później dodajemy wszystkie warzywa,delikatnie solimy i pieprzymy.
Dusimy ok 15 minut i dodajemy kucharka i paprykę w proszku. Po ok następnych 5 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i razem dusimy kolejne 5 minut. Potrawkę należy często mieszać i sprawdzać miękkość warzyw ,żeby były miękkie ale nie rozgotowane. Polecam podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego.