Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bez mięsa, wersja wege, danie ostre i smaczne. Polecam
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 314
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 85
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5092
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32690
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 261
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 314
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 85
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5092
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32690
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 261
Składniki
Przepis na 2 porcje. Przygotowujemy marynatę do boczniaków: sos sojowy, sok z cytryny, miód i olej mieszamy w miseczce. Boczniaki, chili i czosnek kroimy, dodajemy marynatę, mieszamy. Odstawiamy na chwilę bądź dłużej. Rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu) i smażymy grzyby, właściwie to będą się one dusiły. Kaszę gotujemy. Ogórki tarkujemy lub kroimy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jogurt, mieszamy. Boczniaki podajemy w towarzystwie kaszy i mizerii. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki. UWAGA! Danie ostre.