Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bez mięsa, wersja wege, danie ostre i smaczne. Polecam
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5969
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5969
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2671
Składniki
Przepis na 2 porcje. Przygotowujemy marynatę do boczniaków: sos sojowy, sok z cytryny, miód i olej mieszamy w miseczce. Boczniaki, chili i czosnek kroimy, dodajemy marynatę, mieszamy. Odstawiamy na chwilę bądź dłużej. Rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu) i smażymy grzyby, właściwie to będą się one dusiły. Kaszę gotujemy. Ogórki tarkujemy lub kroimy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jogurt, mieszamy. Boczniaki podajemy w towarzystwie kaszy i mizerii. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki. UWAGA! Danie ostre.