Danie bez mięsa, wersja wege, danie ostre i smaczne. Polecam
Potrawka z boczniaków z chili i pietruszką
Składniki
- boczniaki 250g
- olej rzepakowy 20g
- sos sojowy 10g
- papryczka chili 1 sztuka
- miód 8g
- sok z cytryny 30g
- kasza gryczana niepalona 80g
- ogórki 540g
- jogurt naturalny 50g
- natka pietruszki
Składniki
- boczniaki 250g
- olej rzepakowy 20g
- sos sojowy 10g
- papryczka chili 1 sztuka
- miód 8g
- sok z cytryny 30g
- kasza gryczana niepalona 80g
- ogórki 540g
- jogurt naturalny 50g
- natka pietruszki

Etapy przygotowania
Przepis na 2 porcje. Przygotowujemy marynatę do boczniaków: sos sojowy, sok z cytryny, miód i olej mieszamy w miseczce. Boczniaki, chili i czosnek kroimy, dodajemy marynatę, mieszamy. Odstawiamy na chwilę bądź dłużej. Rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu) i smażymy grzyby, właściwie to będą się one dusiły. Kaszę gotujemy. Ogórki tarkujemy lub kroimy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jogurt, mieszamy. Boczniaki podajemy w towarzystwie kaszy i mizerii. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki. UWAGA! Danie ostre.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)



Składniki
- boczniaki 250g
- olej rzepakowy 20g
- sos sojowy 10g
- papryczka chili 1 sztuka
- miód 8g
- sok z cytryny 30g
- kasza gryczana niepalona 80g
- ogórki 540g
- jogurt naturalny 50g
- natka pietruszki
Przepis na 2 porcje. Przygotowujemy marynatę do boczniaków: sos sojowy, sok z cytryny, miód i olej mieszamy w miseczce. Boczniaki, chili i czosnek kroimy, dodajemy marynatę, mieszamy. Odstawiamy na chwilę bądź dłużej. Rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu) i smażymy grzyby, właściwie to będą się one dusiły. Kaszę gotujemy. Ogórki tarkujemy lub kroimy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jogurt, mieszamy. Boczniaki podajemy w towarzystwie kaszy i mizerii. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki. UWAGA! Danie ostre.