Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta w przygotowaniu jesienna potrawka. Doprawiona odrobiną chili świetnie rozgrzeje w pierwsze chłodne dni:) Doskonale komponuje się z kaszą, ryżem lub pieczywem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 807
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 807
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 429
Składniki
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na małym ogniu. Gdy kiełbasa przyrumieni się i wytopi się tłuszcz dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min często mieszając by czosnek się nie przypalił. Cukinię /obrałam ze skórki ale nie jest to konieczne/ przekrawamy wzdłuż na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w plasterki i dodajemy do kiełbasy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy 3-4 min./ Jeśli na patelni nie ma tłuszczu możemy dodać łyżeczkę masła. / Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy curry, chilii i szczyptą cukru. Dusimy 10-15 min. aż soki z cukinii i pomidorów odparują i całość zgęstnieje. Podajemy od razu po przygotowaniu posypując posiekaną natką pietruszki.