Dania główne Przepis na:
Potrawka z fasolki i pieczarek

Składniki
- fasolka szparagowa świeża lub mrożona ok 40 dag
- pieczarki 30 dag
- marchew 1 duża szt
- czosnek 1 ząbek
- koperek pęczek
- olej
- sól, pieprz, ziarenka smaku
- śmietana 18%
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
1. marchew obrać, pokroić w plastry,
2. rozgrzać łyżkę oleju, włożyć marchew, poddusić, wlać kilka łyżek gorącej wody, dusić aż marchew zmięknie,
3. pieczarki umyć, pokroić w plastry, dodać wraz z pokrojoną fasolką do marchwi, dodać przyprawy, dusić do miękkości,
4. do potrawki dodać 3-4 łyżki śmietany (wcześniej zahartowanej), oraz pokrojony drobno koperek, zagotować, podawać z ryżem,
smacznego
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 16 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Lubię takie połączenia, pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz