Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na szybki obiad lub ciepłą kolację. U mnie sprawdziła się również na niedawnej imprezie rodzinnej. Poniżej przepis na 5-6 porcji w kokilkach o średnicy 10 cm i wysokości 5 cm.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Składniki
Mięso pokroić na małe kawałki i zamarynować. Odłożyć na ok. 30 minut. Zamarynowane mięso usmażyć na patelni do miękkości i wlać trochę wody, dodać cebulę i paprykę, chwilę poddusić. Na koniec wlać śmietanę zmieszaną z mąką ziemniaczaną i dalej dusić do zgęstnienia sosu. Gotową potrawkę przełożyć do kokilek, każdą posypać tartym serem. Ciasto francuskie pociąć na 6 kwadratów. Kawałki ciasta położyć na górę kokilek i dokładnie docisnąć brzegi. Na koniec posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika 190 stopni termoobieg na ok. 15-20 minut do upieczenia ciasta. SMACZNEGO!!!