Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1254
Dodano: 27.02.2020
Odsłon: 2466
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso pokroić na małe kawałki i zamarynować. Odłożyć na ok. 30 minut. Zamarynowane mięso usmażyć na patelni do miękkości i wlać trochę wody, dodać cebulę i paprykę, chwilę poddusić. Na koniec wlać śmietanę zmieszaną z mąką ziemniaczaną i dalej dusić do zgęstnienia sosu. Gotową potrawkę przełożyć do kokilek, każdą posypać tartym serem. Ciasto francuskie pociąć na 6 kwadratów. Kawałki ciasta położyć na górę kokilek i dokładnie docisnąć brzegi. Na koniec posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika 190 stopni termoobieg na ok. 15-20 minut do upieczenia ciasta.
SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 27 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Super!0 Kto głosował? | Odpowiedz