Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orientalne, ostre
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1177
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13663
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2804
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1177
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13663
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2804
Składniki
Gotujemy kurczaka jak na rosół i rozdrabniamy go. Na patelni lekko szklimy cebule, dodajemy pokrojone w kawałki jabłko i czosnek posypujemy przyprawą curry, solą, pieprzem i obsmażamy, dodajemy rozdrobnione mięso. W szklance mieszamy musztardę, wodę, śmietanę i mąkę tak by nie było grudek i wlewamy do mięsa cały czas mieszając na koniec dodajemy cukier, magii ewentualnie doprawiamy, danie powinno być dość pikantne. Podajemy z ryżem.