Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orientalne, ostre
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Gotujemy kurczaka jak na rosół i rozdrabniamy go. Na patelni lekko szklimy cebule, dodajemy pokrojone w kawałki jabłko i czosnek posypujemy przyprawą curry, solą, pieprzem i obsmażamy, dodajemy rozdrobnione mięso. W szklance mieszamy musztardę, wodę, śmietanę i mąkę tak by nie było grudek i wlewamy do mięsa cały czas mieszając na koniec dodajemy cukier, magii ewentualnie doprawiamy, danie powinno być dość pikantne. Podajemy z ryżem.