Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orientalne, ostre
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Gotujemy kurczaka jak na rosół i rozdrabniamy go. Na patelni lekko szklimy cebule, dodajemy pokrojone w kawałki jabłko i czosnek posypujemy przyprawą curry, solą, pieprzem i obsmażamy, dodajemy rozdrobnione mięso. W szklance mieszamy musztardę, wodę, śmietanę i mąkę tak by nie było grudek i wlewamy do mięsa cały czas mieszając na koniec dodajemy cukier, magii ewentualnie doprawiamy, danie powinno być dość pikantne. Podajemy z ryżem.