Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejne danie na podstawie babcinego przepisu
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 159
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2083
Świąteczne smaki.
Odsłon: 287
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2222
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 159
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2083
Świąteczne smaki.
Odsłon: 287
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2222
Składniki
kurczaka kroimy w paski, wrzucamy do miski, dodajemy płatki chili, przyprawę do kurczaka oraz mąkę i dokładnie mieszamy
w rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka, aż ładnie się zrumieni
teraz do kurczaka dodajemy marchewkę z groszkiem, bulion oraz posiekany drobno czosnek i gotujemy na średnim ogniu ok. 10 min.
zmniejszamy ogień do minimum, dolewamy śmietanę i gotujemy jeszcze kilka minut, aż sos nieco zgęstnieje
na koniec doprawiamy danie solą i pieprzem, dodajemy posiekany koperek, dokładnie wszystko mieszamy, gotujemy jeszcze 1-2 minuty no i gotowe, podajemy z ryżem, smacznego ;-)