Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało ci sporo ugotowanego kurczaka z wywaru na zupę? Możesz przyrządzić z niego wyśmienite, rozgrzewające danie inspirowane smakami węgierskiej kuchni. Pikantna, aromatyczna potrawka z mięsa z rosołu to ciekawa alternatywa dla klasycznego gulaszu.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 267
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 271
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16353
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 102
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 250
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 267
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 271
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16353
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 102
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 250
Składniki
Zahartuj śmietanę niewielką ilością sosu. Wlej ją na patelnię, wymieszaj z potrawką i duś jeszcze kilka minut. Gotową potrawkę podawaj udekorowaną posiekanym szczypiorkiem. Możesz zaserwować do niej np. ryż albo purée ziemniaczane.
Namocz grzyby i pokrój na niewielkie kawałki. Rozdrobnij ugotowanego kurczaka. Pokrój cebulę w kosteczkę. Sparz pomidor, obierz ze skórki i także pokrój w kostkę. Na większe kawałki pokrój paprykę. Papryczkę chili posiekaj bardzo drobno.
Rozgrzej smalec i zeszklij na nim cebulę. W trakcie smażenia wymieszaj ją ze sproszkowanymi paprykami i papryczką chili. Po chwili dodaj mięso i grzyby. Całość zalej niewielką ilością bulionu i duś przez kilka minut.
Dodaj na patelnię żółtą paprykę i pomidor. Duś do miękkości warzyw, co pewien czas dolewając odrobinę bulionu. Posól do smaku.