Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało ci sporo ugotowanego kurczaka z wywaru na zupę? Możesz przyrządzić z niego wyśmienite, rozgrzewające danie inspirowane smakami węgierskiej kuchni. Pikantna, aromatyczna potrawka z mięsa z rosołu to ciekawa alternatywa dla klasycznego gulaszu.
Polecam.
Odsłon: 200
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 4210
Polecam.
Odsłon: 200
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 4210
Składniki
Zahartuj śmietanę niewielką ilością sosu. Wlej ją na patelnię, wymieszaj z potrawką i duś jeszcze kilka minut. Gotową potrawkę podawaj udekorowaną posiekanym szczypiorkiem. Możesz zaserwować do niej np. ryż albo purée ziemniaczane.
Namocz grzyby i pokrój na niewielkie kawałki. Rozdrobnij ugotowanego kurczaka. Pokrój cebulę w kosteczkę. Sparz pomidor, obierz ze skórki i także pokrój w kostkę. Na większe kawałki pokrój paprykę. Papryczkę chili posiekaj bardzo drobno.
Rozgrzej smalec i zeszklij na nim cebulę. W trakcie smażenia wymieszaj ją ze sproszkowanymi paprykami i papryczką chili. Po chwili dodaj mięso i grzyby. Całość zalej niewielką ilością bulionu i duś przez kilka minut.
Dodaj na patelnię żółtą paprykę i pomidor. Duś do miękkości warzyw, co pewien czas dolewając odrobinę bulionu. Posól do smaku.