Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka potraw, do których często wracamy. Taka potrawka od zawsze kojarzy nam się z sosem śmietanowym, marchewką i groszkiem. Pyszna klasyka. Tym razem postanowiliśmy troszkę poeksperymentować i wyszło mega! Polecamy.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4696
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29515
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 196
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19041
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 853
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4696
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29515
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 196
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19041
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 853
Składniki
Mięso oddzielamy od kości. Cebulę siekamy. Czosnek rozgniatamy. Marchew kroimy w zapałkę. Seler osączamy z zalewy. Kalafior dzielimy na różyczki. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy czosnek, chwilę razem dusimy, aż aromaty się uwolnią. Następnie dodajemy mięso, warzywa (razem z groszkiem), chwilę smażymy, zalewamy gorącym rosołem. Gotujemy przez kwadrans, dodajemy koncentrat pomidorowy i sok, paprykę. Dusimy bez przykrycia przez około 30 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby sos redukujemy.