Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka potraw, do których często wracamy. Taka potrawka od zawsze kojarzy nam się z sosem śmietanowym, marchewką i groszkiem. Pyszna klasyka. Tym razem postanowiliśmy troszkę poeksperymentować i wyszło mega! Polecamy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1468
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5989
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18825
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1468
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5989
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18825
Składniki
Mięso oddzielamy od kości. Cebulę siekamy. Czosnek rozgniatamy. Marchew kroimy w zapałkę. Seler osączamy z zalewy. Kalafior dzielimy na różyczki. Na rozgrzanym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy czosnek, chwilę razem dusimy, aż aromaty się uwolnią. Następnie dodajemy mięso, warzywa (razem z groszkiem), chwilę smażymy, zalewamy gorącym rosołem. Gotujemy przez kwadrans, dodajemy koncentrat pomidorowy i sok, paprykę. Dusimy bez przykrycia przez około 30 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby sos redukujemy.