Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretna potrawa dla każdego, kto lubi nieskomplikowane, niedrogie i szybkie w przygotowaniu dania oraz… jest bardzo głodny ???? Myślę, że w każdym domu znajdziemy potrzebne składniki, więc nawet jeśli kompletnie zapomnicie o zrobieniu zakupów na obiad, a domownicy wołają jeść, to ten przepis Was uratuje.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 221
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w półplastry o grubości około 1 cm lub niedużą kostkę. Gotujemy je na półtwardo. Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka.
Kiedy ziemniaki się podgotowały, odcedzamy je z wody. Olej rozgrzewamy na patelni. Gdy jest już gorący, wrzucamy na patelnię ziemniaku, kiełbasę i cebulę i podsmażamy aż składniki się przyrumienią. Następnie dolewamy około 100 ml wody na patelnię oraz wrzucamy przyprawy. Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Gotujemy tak całość przez ok. 10 minut.
Po tym czasie sprawdzamy, czy ziemniaki są już miękkie. Jeśli tak, to zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy odparować wodę. Dodajemy łyżkę masła, mieszamy wszystko i jeszcze przez dwie minuty podsmażamy. Danie gotowe, przekładamy na talerze i zajadamy. Całość można jeszcze posypać posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.