Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretna potrawa dla każdego, kto lubi nieskomplikowane, niedrogie i szybkie w przygotowaniu dania oraz… jest bardzo głodny ???? Myślę, że w każdym domu znajdziemy potrzebne składniki, więc nawet jeśli kompletnie zapomnicie o zrobieniu zakupów na obiad, a domownicy wołają jeść, to ten przepis Was uratuje.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457762
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457762
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w półplastry o grubości około 1 cm lub niedużą kostkę. Gotujemy je na półtwardo. Kiełbasę kroimy w plasterki, a cebulę w piórka.
Kiedy ziemniaki się podgotowały, odcedzamy je z wody. Olej rozgrzewamy na patelni. Gdy jest już gorący, wrzucamy na patelnię ziemniaku, kiełbasę i cebulę i podsmażamy aż składniki się przyrumienią. Następnie dolewamy około 100 ml wody na patelnię oraz wrzucamy przyprawy. Zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię pokrywką. Gotujemy tak całość przez ok. 10 minut.
Po tym czasie sprawdzamy, czy ziemniaki są już miękkie. Jeśli tak, to zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy odparować wodę. Dodajemy łyżkę masła, mieszamy wszystko i jeszcze przez dwie minuty podsmażamy. Danie gotowe, przekładamy na talerze i zajadamy. Całość można jeszcze posypać posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.